Cestovní ruch

Všechny otázky a potíže při získávání víz do Ameriky - jak požádat o vízum do USA pro ruského občana?

Existuje mnoho důvodů, proč jste chodili do Ameriky - na práci, na studium, na příbuzné na pozvání, nebo jednoduše vidět sami oči země, kterou jste viděli ve filmech tolikrát. Je pravda, že jen vzít a létat nebude fungovat - dát vízum není vše. A pokud dávají, ví jen to, že cestující nemá v plánu navždy se usadit po oceánu.

Co potřebujete vědět o vízech do Spojených států a jaké obtíže může žadatel očekávat?

  1. Hlavní typy víz do Ameriky
  2. Imigrační vízum v USA
  3. Kolik stojí vízum pro Ameriku?
  4. Funkce vyplňování dotazníku a fotografie
  5. Úplný seznam dokladů o žádostech o vízum
  6. Rozhovor - záznam, termíny, otázky
  7. Kdy bude vydáno vízum a může odmítnout?

Hlavní typy amerických víz - požadavky a podmínky pro získání víz do Ameriky

"Pouhý smrtelník" nemůže vstoupit do Ameriky bez víz - vstup bez víz je povolen pouze jednotlivým občanům konkrétních států. Zbytek, bez ohledu na účel, bude muset vydat neimigrantské vízum (nebo imigrační vízum - při přestěhování do trvalého pobytu).

Získání víz bez přistěhovalectví je jednodušší a levnější.

Je třeba poznamenat, že každý, kdo obdrží vízum pro hosty, je předem považován za potencionálního přistěhovalce, takže při podání žádosti o vízum musí být personál velvyslanectví přesvědčen, že ...

  • Potřebujete vízum pouze pro obchodní nebo turistické účely.
  • Časové období, které plánujete utratit v USA, je omezené.
  • Máte nemovitost mimo Ameriku.
  • Máte peníze na zaplacení za váš pobyt v této zemi.
  • Máte jisté závazky, které jsou absolutní zárukou, že opustíte Spojené státy.

A přesto, i když již máte vízové ​​doklady - je to daleko bez záruky že nebudete mít zakázáno vstupovat do země.

Typy víz v USA - jak se liší?

Víza bez přistěhovalectví:

  1. Nejoblíbenější je turista. Typ: b2. Doba trvání - 1 rok. Nejjednodušší je získat po rozhovoru na velvyslanectví, poskytnout potřebné doklady a potvrdit vaši rezervaci / prohlídku.
  2. Kniha hostů. To znamená pozvání. Typ: b1. Doba platnosti je 1 rok (přibližně - během tohoto období můžete několikrát létat do USA na takové vízum). Vedle dokumentů musíte předložit pozvánku vašim příbuzným nebo přátelům žijícím ve Spojených státech. Pokud jde o délku pobytu v Americe, určí jej Ming / bezpečnostní důstojník okamžitě po příjezdu na základě vašich cílů pobytu a podle totožnosti pozvaného člověka.
  3. Práce Typ: H-1B. Doba trvání - 2 roky. V takovém případě musí váš příjezd do země být schválen zaměstnavatelem a kromě dokladů budete muset předložit velvyslanectví dokumenty o vaší kvalifikaci a znalosti angličtiny / jazyka. Po dvou letech práce v zemi můžete požádat o zelenou kartu a pokud chcete, zůstaňte tam navždy.
  4. Obchodní vízum. Typ: b1 / b2. Doba trvání - 1 rok. Vydává se pouze po výzvě k žadateli od vedoucího konkrétní společnosti ve Spojených státech.
  5. Student. Typ: F-1 (akademické / jazykové speciality) nebo M-1te (odborné programy). Platnost - celé období studia. Student bude muset potvrdit, že byl přijat do určité vzdělávací instituce. Při přechodu na jinou školu / instituci nebo při zápisu na vysokoškolskou školu není potřeba vízum opakovat - pouze informujte imigrační službu o záměrech. Stojí za zmínku, že po školení můžete legálně získat pracovní vízum pro sebe a po dvou letech zelené karty.
  6. Tranzit. Typ: C. Doba trvání - pouze 29 dní. Tento doklad je zapotřebí v případě, že během přepravy jedete na letiště (pro tento účel budete mít jen jeden den). Jejich záměry při podání žádosti o vízum jsou potvrzeny lístky.
  7. Lékařské. Typ: b2. Doba trvání - 1 rok. Tento dokument je vydán k návštěvě země pro účely léčby. Více víz lze prodloužit o 3 roky. Populární země pro zdravotní turistiku - kam jít na léčbu?

Turistické vízum do Ameriky

US Immigrant Visa - Typy a platnost

Je to důležité! Imigrační víza pro oficiální pobyt v zemi, stejně jako pro práci v rámci "neomezeného" režimu, jsou vydávány výlučně na moskevském konzulátu Spojených států.

Existují 4 známé typy takových dokumentů:

  • Rodina. Vydává se pro sloučení rodiny s jedním z jejích členů, který je rezidentem v USA. Kromě toho typ víza pro děti do 21 let, v tomto případě - IR-2, pro manželky - IR-1 a rodiče podávají žádost o typ IR-5.
  • Pro manželství. Obvykle získá polovinu, která chce jít do budoucího manžela (manželky) ve Spojených státech. Typ: K1. Doba platnosti je 3 měsíce (období, během kterého musí manželský pár dosáhnout svatby).
  • Práce Typ: EB. Jmenování, resp. Práce ve Spojených státech.
  • Zelená karta Typ: DV. Takové vízum může získat náhodný žadatel, vybraný počítač / program.

Visa Greencard

Kolik bude stát vízum pro Ameriku - velikost dluhu a kde zaplatíte

Konzulární poplatky se platí. než se přímo uchází o vízum. To znamená, že před rozhovorem.

Výše částky závisí na typu dokumentu:

  • Pro typy B, C, D, F, M, I, J, T a UPoplatek činí 160 dolarů.
  • Pro typy H, L, O, P, Q a R - 190$.
  • Pro typ K - 265$.

Pokud je vízum odmítnuto, peníze se nevrací;

Je důležité: Poplatek se platí v kurzu, který je vyznačen v určitý den, nikoli v Rusku, ale přímo u konzulátu.

Jak a kde zaplatit poplatek - hlavní způsoby:

  • Hotovost - prostřednictvím ruské pošty. Potvrzení je vyplněno v elektronické podobě, poté vytištěno a zaplaceno poštou. Kdokoli může zaplatit, pokud na to nemáte čas. Nemůžete ztratit příjem, jeho údaje budou zapotřebí při psaní k rozhovoru. Kromě toho bude požadován originální doklad na samotném konzulátu. Peníze budou připsány na konzulát ve 2 pracovních dnech.
  • Prostřednictvím speciální webové stránky - pomocí bankovní karty (ať už je to vaše nebo ne - nezáleží na tom). Rychlejší způsob: peníze se dostanou na účet konzulátu mnohem rychleji a do 3 hodin po odeslání finančních prostředků se můžete přihlásit k rozhovoru.

Možnosti fotografií pro americké vízum

Funkce vyplňování formuláře žádosti o vízum do Ameriky a možností fotky

Při zpracování dokumentů je důležité vyplnit formulář správně. To musí být provedeno elektronicky (poznámka: vzorky jsou k dispozici na webových stránkách konzulátu) ve formě DS-160 a výhradně v jazyce země, do které jedete.

Po naplnění byste měli pečlivě zkontrolovat, zda jsou správně zadána všechna data.

Desetimístný čárový kód, který budete potřebovat, je pamatovat, a profil s fotografií - vytisknout.

Co potřebujete vědět o elektronické fotografii v dotazníku?

Nevýhody týkající se fotografie jsou nesmírně důležité, protože pokud porušíte požadavky na fotografii, vaše papírování může být zpožděno po značnou dobu.

Takže ...

  • Maximální věk obrazu - 6 měsíců Všechny fotografie, které byly pořízeny dříve, nebudou fungovat.
  • Velikost obrázku v tištěné podobě - 5x5 cm a rozlišení od 600x600 pixelů do 1200x1200.
  • Formát fotografií - výhradně barvy (na bílém pozadí).
  • Hlava by neměla být skrytá a zcela viditelnáa velikost oblasti, kterou může obsadit - 50-70%.
  • Při nošení brýlí je jejich přítomnost na fotografii přípustnáale bez oslnění.
  • Pohled - přímo do kamery, bez úsměvů.
  • Žádné klobouky a sluchátka.
  • Uniformní - každý den.

Úplný seznam dokumentů pro získání víz do Ameriky

Nenaleznete úplný a oficiálně schválený seznam dokladů pro získání víz do Ameriky. Proto shromažďujeme balíček dokumentů podle principu - "maximální informovanost o sobě, jako o osobě, která je důvěryhodná, dodržuje zákony a je finančně stabilní".

Z dokumentů, které mohou vyžadovat, můžete zaznamenat:

  1. Potvrzení o zaplacení cla.
  2. Jedna fotografie 2x2 bez rohů a rámečků.
  3. Dotazník
  4. Dopis potvrzující rozhovor s čárovým kódem, který vám byl vydán.

Požadavky na pas:

  • V současném "režimu" - nejméně 6 měsíců.
  • Dostupnost strojově čitelného prostoru - pokud byla přijata před 10.26.05.
  • Dostupnost strojově čitelného prostoru a čísel / fotografií - je-li k dispozici od 10.25.05 do 10.25.2006.
  • Přítomnost elektronického pasu s mikročipem - pokud je získán po 10.25.05.

Další dokumenty (poznámka - zaručte odjezd z Ameriky):

  1. Starý pas s vízem, pokud jste byl již ve Spojených státech.
  2. Výpis z daně (poznámka - pro jednotlivé podnikatele) - za posledních šest měsíců.
  3. Pomoc z práce o vašem platu / pozici (cca - razítko, podpis ředitele a hlavičkový papír společnosti).
  4. Pomoc z univerzity (školy) - pro studenty.
  5. Výpis z banky o stavu vašeho účtu a dostupnosti peněz na něm.
  6. Doklady o dostupnosti majetku mimo Ameriku.
  7. Údaje o nejbližších příbuzných, kteří bydlí doma.
  8. Osvědčení o narození + povolení od 2. rodiče, ověřené pro děti do 18 let.

Rozhovor o americkém vízech, čekacích dobách a otázkách

Jak dlouho budete muset počkat na rozhovor? To především závisí na počtu podaných žádostí.

Potřebné informace lze získat na příslušném místě (poznámka - Úřad konzulárních vztahů amerického ministerstva zahraničí), kde ušetřit čas, můžete také vyplnit žádost.

Další možnost je kontaktujte přímo s kontaktním centrem. Samotný rozhovor se koná přímo na konzulátu.

Jak se chovat v rozhovoru - pár tipů pro žadatele:

  • Uveďte svůj pas (přibližně - současný i starý za přítomnosti víza do Spojených států, zemí Schengenu nebo Spojeného království). Jiné dokumenty se nemusí zobrazovat, pokud vás to nepožádá.
  • Není rozmazané, ale jasně vysvětlí účel vaší návštěvy země a předpokládané období pobytu v ní.
  • Zkuste odpovědět na každou otázku jasně a jasně.
  • Nezůstávejte v detailech - odpovězte přesně na otázku, kterou položíte, stručně a dvěma slovy, aniž byste přetížili konzulární úředníka s nepotřebnými informacemi.
  • Okamžitě ujistěte, že máte určité problémy s jazykem. Pokud samozřejmě nejste student (musí být plynulé v angličtině).

Co se můžete zeptat - hlavní témata v rozhovoru:

  1. Přímo na cestě: kde, kolik a proč; jaká je trasa; jaký hotel plánujete bydlet, jaké místa chcete navštívit.
  2. O práci: o platu a pozici.
  3. O invity: kdo vám poslal pozvání, proč, v jakém vztahu.
  4. O dotazníku: Pokud se vyskytne chyba, může být na rozhovoru opravena.
  5. O rodině: proč zbytek členů zůstává v Rusku a vyjedete sám. Pokud jste rozvedení, je lepší nechat tuto skutečnost za zády. Můžete se také zajímat o stav vašich příbuzných ve Spojených státech (pokud jsou k dispozici).
  6. O financování: kdo zaplatí za vaši cestu (přibližně - můžete své záznamy zálohovat výpisem z vaší osobní banky / účtu).
  7. Na jazyku: úroveň odbornosti, stejně jako překladatel.

Když vydávají vízum do USA a zda mohou odmítnout - hlavní důvody odmítnutí žádosti o vízum do Ameriky

Jak dlouho čekat na vízum? Tento doklad je vydán okamžitě poté, co jste absolvovali rozhovor (pokud samozřejmě neudělili vízum).

Asi 2 dny vyvrací v Petrohradě, 1-3 dny získat vízum v hlavním městě.

Z důvodu dodatečných požadavků nebo okolností je možné provést změny ve lhůtě.

Odmítnutí vydat vízum - nejčastější důvody

Například pro rok 2013 bylo odepřeno 10% žádostí.

Kdo může odmítnout a proč?

Nejsilnější šance na obdržení odmítnutí pocházejí od žadatele, pokud ...

  1. Jeho pas neobsahuje americká nebo schengenská víza (stejně jako Velká Británie nebo Anglie).
  2. Odmítnutí víza už bylo.
  3. Žije na Stavropolském nebo Krasnodarském území, v Dagestánu nebo na Krymu, v oblasti, která je geograficky blízká bojovým zónám.

Mezi nejčastější důvody selhání patří také:

  • Nedostatek vazeb s vlasti. To znamená, že absence dětí a rodiny, ostatní příbuzní, nedostatek práce a jakýkoli majetek v majetku je příliš mladý).
  • Negativní dojemkteré žadatel předložil konzulárnímu úředníkovi (dobře, nemusel jste ho a všechno, tak se to stalo).
  • Doba trvání cesty je příliš dlouhá.
  • Nedostatek finančních prostředků.
  • Chyby v dokumentech nebo nepřesnosti poskytnutých informací.
  • Nesrovnalosti v odpovědích na otázky s údaji v dotazníku.
  • Přítomnost příbuzných v USAdříve přistěhovalectví.
  • Nedostatek dobré vízové ​​cesty (např. v Evropě).
  • Špatné anglické / jazykové dovednosti a více než 30 let při žádosti o studentské vízum.
  • Nedůvěra k tobě vzhledem k tomu, že na dříve vydaných vízech (na předchozí cestě) jste zůstali ve Spojených státech na delší dobu, než bylo dohodnuto na velvyslanectví. Lepší a častěji, než zřídka a po dlouhou dobu.
  • Nedostatek komunikace s pozvanou stranou ve Spojených státech.
  • Těhotenství Jak je známo, dítě narodené na území Ameriky automaticky obdrží své občanství. Proto nechat Spojené státy, které jsou těhotné, nebude fungovat.
  • Přítomnost podání žádosti nejen v Americe, ale iv jiných zemích.

Pokud se vaše žádost rozhodne odmítnout, uvedou se důvody odmítnutí dopis, který obdržíte od velvyslanectví.